Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

De kracht van verbeelding

Vanessa Bell en haar zus Virginia Woolf waren centrale figuren in wat wel de Bloomsbury Groep wordt genoemd, een bonte verzameling van voornamelijk kunstenaars die woonden en werkten in Engeland in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Rindert Kromhout schreef een trilogie over de bijzondere en artistieke familie Bell die woonde op Charleston, een fantastisch huis op het Engelse platteland. In het eerste deel (Soldaten huilen niet) beleven we het vrijgevochten en artistieke leven aldaar, door de kinderogen van zoon Quentin. Het tweede vanuit de adolescent Angelica, de stiefzus van Quentin, dochter van Duncan. Het laatste deel ondervraagt Quentin, inmiddels volwassen, Duncan. Duncan was de minnaar van zijn moeder en de laatste bewoner van Charleston. Rindert Kromhout geeft een lezing over de Bloomsbury-groep, over deze bijzondere tijd in de geschiedenis, over de kleurrijke bewoners en bezoekers van Charleston.

 

In mei verschijnt van Kromhout tevens het prentenboek De Gouden Lijst, het Bloomsbury leven vertelt voor jonge kinderen en geïllustreerd door Gerda Dendooven.

Lezing vindt plaats op vrijdag 20 mei om 17.00 uur (tot ongeveer 18.30 uur)
Kosten: € 7.50 (incl. versnapering), reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (078 6312386)
Leeftijd: volwassenen en jongeren