Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

Medewerkers

Wanneer je de winkel bezoekt kun je door verschillende mensen geholpen worden. We werken allen reeds jaren met veel plezier in De Giraf en hebben daarnaast ervaring en/of opleiding in onderwijs of bibliotheekwereld. Door veel te lezen en met elkaar te praten over kinderboeken en leesbevordering zijn we goed op de hoogte van het totale aanbod. Je kunt bij ons terecht voor deskundig advies voor thuis en in het onderwijs. Wij stellen ons aan je voor aan de hand van drie boekentips.

Ik ben Femmie, en ik ben gek op spannende boeken met een vleugje fantasie (of heel veel fantasie) maar ook kan ik op zijn tijd genieten van een mooi aangrijpend verhaal of een gezellig boek. Het liefst lees ik op de bank met mijn hond op schoot en een kopje thee bij de hand. Mijn favoriete boek van dit moment is zonder twijfel Nevermoor van Jessica Townsend. In dit magische boek lees je het verhaal van Morrigan Crown, een vervloekt meisje dat gedoemd is om in de nacht van haar elfde verjaardag te sterven. Alleen blijkt de zonderling Jupiter Noord andere plannen te hebben en hij neemt haar mee naar de wonderlijke wereld van Nevermoor, waar Morrigan zich moet bewijzen om lid te mogen worden van het wondergenootschap. Kortom een spannend magisch en ook nog grappig avontuur, wat je qua sfeer doet denken aan verhalen als Harry Potter, Alice in Wonderland en Sjakie in de Chocoladefabriek. Zeer geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar!

Op dit moment is mijn top drie:

M.G. Leonard Keverjongen

Piotr Socha / Wojciech Grajkowski Het bijenboek

Hans en Monique Hagen / tekeningen van Jan Jutte Van mij en van jou

Welke boeken ik graag aanraad? Dat kan verschillend zijn, natuurlijk afhankelijk van aan wie ik ze aanraad. Of wat er net is verschenen en prachtig is…

Isabel Versteeg/Tineke Meirink Hoor ben je mijn brul?

Riet Wille / Richard Verschraagen Moppen op een bordje

Arend van Dam / Alex de Wolf Anton en de spin


Mijn top-drie op het moment:

Li Lefebure / Jenny Bakker Raaf en Papegaai - Naar het dak van de wereld

Jochem Myer/Rick de Haas - De Gorgels

Gideon Samson Eilanddagen

Mijn favorieten uit het aanbod van de afgelopen maanden:

Tjibbe Veldkamp/Alice Hoogstad Kom uit die kraan!

Brian Selzncik De wonderlingen

Harm de Jonge/Charlotte Dematons Oscar en de ornikop