Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

Kinderboekenweek

    

Het lespakket van de CPNB is nog steeds bestelbaar. Daarnaast hebben wij ook de Boekenberglesbrief van Jos Walta. De kerntitels die gebruikt zijn bij deze lesbrieven staan vermeld in de bestellijst die je hieronder kunt downloaden. Op deze lijst staan ook nieuwe titels die goed passen bij het thema Gruwelijk Eng. Over het algemeen zijn alle boeken bij ons in de winkel op voorraad.

Themalijst Gruwelijk eng

Thema Kinderboekenweek: Griezelen. Motto: Gruwelijk eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen. Vandaar de populariteit van griezelseries als De Griezelbus (Paul van Loon), Kippenvel (R.L. Stine), Geestenjagers (Joseph Delaney) maar ook de Harry Potter-boeken en de reeks over Donderkat (Thijs Goverde) en De verschrikkelijke verhalen (Chris Priestley).

Andere boeken waar je van gaat nagelbijten zijn Mila en de monsters (Judith Koppens) en Monsterboek (Alice Hoogstad) voor de kleintjes. Of Nachtverhaal (Paul Biegel), Bor ziet spoken (Harmen van Straaten), De zombie van Zandwijk (Reggie Naus), Stranders (Iris Stobbelaar), Rare geluiden (Mariken Jongman), Porselein (Paul Verrept) en Boy 7 (Mirjam Mous). Stuk voor stuk boeken waardoor je verbeelding met je op de loop gaat of je geruststelt.

De 63ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017.