Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

Om naar uit te kijken

Drie keer per jaar gaan we naar de Boekenbeurzen om te horen en te zien wat er gaat verschijnen. Ter voorbereiding kijken wij alle fondscatalogi door die toegestuurd zijn door de (kinderboeken)uitgevers. Aan tafel bij de vertegenwoordigers besluiten wij welke titels we opnemen in ons assortiment en bestellen het aantal dat we denken te kunnen verkopen. Ons inkoopbeleid is erop gericht een breed en afwisselend assortiment in voorraad te hebben voor de doelgroep 0 tot 18 jaar. De verschijningsdata bij de titels zijn onder voorbehoud.

Ga mee op expeditie in de oertijd!

Wat zijn stromatolieten?
Zijn er fossielen met magische krachten?
Welke soort koraal kan als kalender gebruikt worden?
Waarom had de Pachycephalosaurus zo'n dikke kop?
Welke dieren zijn recent uitgestorven?

Een prachtig en gedetailleerd boek met schitterende beelden en ongelooflijke weetjes.

Vanaf 7 jaar
Lanno €22,99
Verwacht 15 februari

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiny Fisscher

De zeven reisverhalen van Sindbad de Zeeman komen uit de wereldberoemde vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Reis samen met Sindbad af naar woeste zeeën en geheimzinnige plekken waar het gevaar nooit ver weg is. Ontsnap aan cyclopen, reuzenslangen, vogels zo groot als een kasteel, kolkende rivieren en onbetrouwbare mensen. Onderweg leert Sindbad van alles over zichzelf en de wereld om hem heen.
Dit Arabische verhaal wordt door Tiny Fisscher opnieuw verteld voor kinderen. De spannende avonturen van Sindbad de Zeeman komen tot leven in de magische illustraties van zeven illustratoren: Thé Tjong-Khing, Linde Faas, Daan Remmerts de Vries, Jeska Verstegen, Juliette de Wit, Sophie Pluim en Pyhai.

Vanaf 9 jaar
Volt €18,99
Verwacht 14 april

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Els Pelgrom

De eikelvreters van Els Pelgrom is een van de mooiste jeugdboeken over armoede en veerkracht. Dit boek, dat bekroond is met een Gouden Griffel, verschijnt nu met een nieuw omslag van Gouden Penseel-winnaar Ludwig Volbeda.
Andalusië, eind jaren veertig van de vorige eeuw. De Spaanse burgeroorlog is voorbij, maar in Spanje zijn veel mensen nog altijd straatarm. Zo ook Curro en zijn familie. Wanneer Curro acht jaar wordt, moet hij van school om te werken als varkenshoeder. Om zijn honger te stillen zoekt hij tijdens het werken eikels om te eten. Maar alles op het land is eigendom van de rijke landeigenaren, en het stelen van eikels is niet zonder gevaar…

Vanaf 10 jaar
Luitingh Sijthoff €17,99
Verwacht 29 maart

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jörg Mühle

Klein Konijn is terug en wil graag nog even samen spelen. Laat hem omhoogvliegen op de schommel en speel verstoppertje met hem. Het vierde deel in een reeks kratonboekjes. Speel je mee met Klein Konijn?

Vanaf 1 jaar
Gottmer €8,99
Verwacht 23 februari

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.