Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

Samenwerking

Voorleespret Dordrecht stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Het stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.
Mensen die belangstelling hebben om hieraan mee te werken kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basisschool De Develhoek en De Tandem in Zwijndrecht hebben van De Giraf boeken in bruikleen voor het zogenaamde B(oekwinkel)O(p)S(chool)-project. Kinderen sparen om boeken te kunnen kopen. Van 10% van de omzet kunnen de scholen weer kinderboeken kopen om de schoolbibliotheek aan te vullen. 

Elseline Knuttel is oprichter van LeesLETTERS. Zij rondde in 2012 haar Masteropleiding (SEN) Dyslexie- en Leesspecialist af, met een onderzoek naar  de mogelijkheden van 'Theaterlezen' voor zwakke lezers. Deze opleiding inspireerde haar in 2010 tot het ontwikkelen van de leesspeciaalzaak en webshop Leesletters. 1 november 2020 is Elseline met Leesletters gestopt en is de winkel onderdeel van Kinderboekwinkel De Giraf geworden. Gelukkig blijft Elseline als specialist én vriendin ons voeden en inspireren op het gebied van de 'zwakke lezer'. 

Kleinschalig en intiem theater en daardoor voor de jongste kinderen een prettige laagdrempelige opstap naar het “grote” theater. Betrokkenheid en verwondering staan hoog in het vaandel. Wij voelen ons zeer betrokken bij 'Marjolijn' en steunen het http://www.dordtskindertheater.nl/
Kaartjes voor de voorstelling zijn te koop via hun website.